brunutanpals.se © 2008                    

                            

  

 

Svch O'Flanagan Seventh Heaven
"Svante"

Hallå allihopa! Det här är Svantes eget hörn på hemsidan. Vi börjar väl från början. Han föddes i Stöcksjö hos kennel O'Flanagan den 8/5 2003. Totalt var dom 9 st i kullen. Vill man veta mera om stamtavlan kan man klicka här.

Svante är en hund med mycket motor. Han vill mycket, gärna och helst hela tiden när man är ute. Inne är han dock väldigt lugn. Tyvärr blir det inte så mycket träning nu som jag skulle vilja, men det blir väl så småningom.

I utställningsringen har vi varit några gånger med både ris och ros-resultat. Som bäst har han CK på utställning i vuxen ålder. Nu har han dock stått på tillväxt och pälsodling, så snart kanske det är dags igen :D Han gillar oftast att vara i ringen, för där får man ju vara i centrum!!

Viltspårschampionatet är något jag är stolt över, för det hela började med en kul grej bara. Vi provade en anlagsklass för att se var han stod. Det gick strålande. Han var millimeter från HP. Öppenspåren gick också över förväntan för förhållandena var inte de bästa. Antingen tokvarmt eller tokblött och regnigt. Han ska ha extra beröm för att ha löst alla svårigheter, trots att matte klantade till det rätt ordentligt. Nu används han till eftersök på skadeskjutning när det behövs. En favoritsyssla i Svantes värld.

År 2006 blev han stolt pappa till en kull med Cinnamon Satin n'Silk
Bilder på kullen som småglin finns att se här

I juli -06 gick vi ett MH. Väldigt spännande och lärorikt. Protokollet finns att läsa här

Målet för 2009 är att åka till våra grannländer och prova lite spår. Visst vore det kul med en nordisk champion! :D Tyvärr kom vi aldrig iväg pga av olika orsaker, och den 31/3 2011 fick Svante somna in. Han fick förmodligen en hjärnblödning eller något liknade! Saknaden är stor här hemma :( men minnet har vi alltid kvar!!!

 

Svante


070408 Matte fick ett tokryck. Men visst bevisar det hur fantastiskt SNÄLL han är?!

Klicka på bilden för att komma till Svantes fotoalbum